Over ons:

De Paardenbloem is een plek waar we dagbesteding bieden aan mensen voor wie het niet haalbaar is om binnen de reguliere arbeidsmarkt te functioneren. Bij de Paardenbloem werken we voornamelijk buiten met paarden en bloemen of planten, maar er is ook de mogelijkheid om in de binnenruimte creatieve werkzaamheden te verrichten.

Wat bieden wij:

Bij de Paardenbloem krijg je begeleiding op maat, waarbij er gekeken wordt hoe je in je kracht gezet kan worden. Het doel van dagbesteding volgen bij de Paardenbloem is niet om je werk af te krijgen, maar om met een voldaan gevoel thuis te komen.

Bij de Paardenbloem kan naast dagbesteding ook paardencoaching worden gevolgd. Onder professionele begeleiding werk je met een van de twee Fjorden, Alicia en Zazou. Een sessie kan verschillend verlopen, afhankelijk van jouw behoefte. Zowel op het paard als naast het paard werken we aan thema’s die voor jou belangrijk zijn. Aan de hand van gedrag dat zichtbaar wordt bij jouzelf of het paard gaan we in gesprek.

Hoe is de Paardenbloem ontstaan:

De Paardenbloem is een initiatief van Fleur Kok-Brinkman. Je vindt de Paardenbloem bij het paarse huisje in Balkbrug (Flower Fashion). Fleur zag, vanuit haar werk als begeleider binnen een woonorganisatie, dat er behoefte is aan een dagbestedingslocatie waar mensen buiten kunnen werken, met persoonlijke begeleiding die steeds wordt geƫvalueerd en kan worden aangepast aan de op dat moment onstane behoeften van een deelnemer.

Missie:

De Paardenbloem is een zorgboerderij waar dagbesteding geboden wordt aan mensen voor wie het niet haalbaar is om binnen de reguliere arbeidsmarkt te functioneren. De Paardenbloem is een rustige dagbestedingslocatie waar het doel is om iedereen aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis te sturen. Wij zijn er van overtuigd dat het een basisbehoefte is om je gezien te voelen, en het gevoel van voldoening te ervaren. Aanwezig zijn op een plek met meerdere mensen waar je je gezien voelt, kan al voor dit gevoel zorgen.

We zijn een laagdrempelige organisatie waarin we altijd naar het individu kijken. We zijn flexibel en evalueren de zorgbehoefte wanneer nodig. Respect voor elkaar en de natuur staat op nummer 1 binnen de Paardenbloem.

Visie:

Binnen de Paardenbloem willen we groeien. Zowel onze deelnemers mogen groeien, evenals de Paardenbloem als dagbestedingslocatie. We hopen in de komende tijd nieuwe deelnemers een fijne plek te bieden. 

Ook ligt er binnen de Paardenbloem een mooi plan voor de aanleg van een moestuin. In de toekomst willen we graag dat wat er gegeten en gedronken wordt tijdens de dagbesteding, zoveel mogelijk van eigen bodem komt! Hier komen weer allerlei werkzaamheden bij kijken die door deelnemers zelf uitgevoerd kunnen worden. Denk aan werken in de moestuin, brood bakken, thee drogen. Zo is het cirkeltje weer mooi rond!

Kernwaarden:

De Paardenbloem is een laagdrempelige locatie waar deelnemers zich snel op hun gemak zullen voelen. We werken in een gezonde omgeving, namelijk de buitenlucht. Binnen de Paardenbloem zijn we flexibel, zowel in de manier van ondersteunen als in het aanbieden van werkzaamheden. Bij slechte weersomstandigheden is er een ruime kas om binnen te werken en zijn er voldoende activiteiten te ondernemen! 

Bij de Paardenbloem voelen deelnemers zich gezien. Aan het eind van de dag zal iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaan, omdat er continu wordt gekeken en aangesloten bij de behoeftes van dat moment.

Keurmerk:

Bij de Paardenbloem vinden wij kwaliteit van zorg erg belangrijk. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij met het keurmerk ”Kwaliteit Laat je Zien”.

Dit keurmerk richt zich alleen tot de dagbesteding. De paardencoaching is hiervan een losstaand onderdeel.

Wachttijden:

Op dit moment hebben wij korte wachtlijsten. Na positief contact is het mogelijk om binnen 2 weken te starten.